#BeActiveWithDanijela – obilježavanje Europskog tjedna sporta u Karlovcu

Svake godine od 23. do 30. rujna Europskim tjednom sporta promiče se aktivniji i zdraviji način života milijunima ljudi u Europi i izvan nje. Inicijativom se sportskim organizacijama, poduzećima i stručnjacima omogućuje da razviju strategije za sudjelovanje u aktivnostima povezanima sa sportom, a sudionicima da proslave sport u svojim zajednicama.

Prioriteti i posebne poruke Europskog tjedna sporta 2023. usmjereni su na sudjelovanje, uključenost i inovacije. Ta tri stupa odražavaju važne stupove sporta, kao i suvremene promjene i smjerove prema kojima se naša društva kreću.

Povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade Iliana Ivanova izjavila je: Fizička aktivnost, bilo da je riječ o plivanju, šetnji, aktivnoj pauzi za ručak ili nekim vježbama na kraju dana, može znatno doprinijeti našem zdravlju i dobrobiti. Ove ćemo godine s 9. izdanjem Europskog tjedna sporta nadovezati se na uspjeh i rad prethodnih izdanja kako bismo osigurali da se strast za sportom može prenijeti još većem broju građana.

Europski tjedan sporta od 2015. pomaže u borbi protiv neaktivnosti poticanjem Europljana da prihvate zdrav i aktivan način života. Pozivamo sve, #BeActive, bez obzira na dob, socijalni status ili razinu tjelesne sposobnosti. Europski tjedan sporta 2022. obuhvatio je aktivnosti, natjecanja i izazove u 40 zemalja. Organizirano je 32 000 događanja na kojima se okupilo više od 13 milijuna sudionika diljem i izvan Europe.

Europe Direct Karlovac i Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije i ove godine su se uključili u obilježavanje Europskog tjedna sporta sloganom #BeActiveWithDanijela.

Želimo što veću aktivnost i to ne samo u ovom tjednu nego da bude svaki dan bez obzira na vrijeme. Ništa nas u tome ne smije omesti jer naš cilj je veća aktivnost, a samim tim i bolje zdravlje, koncentracija, međusobni odnosi tako da svakako trebamo to poticati, rekla je ravnateljica JURRA-e Sandra Cindrić.

Danijela Čavrak je fitness instruktorica koja radi funkcionalni trening kojim se poboljšava funkcionalnost i pokretljivost, snaga te izdržljivost u svakodnevnom životu.

Jučerašnji sat tjelesnog za 2. razred Ekonomsko-turističke škole Karlovac je bio malo drugačiji nego inače. Umjesto redovnog sata tjelesnog, pridružili su nam se na Vunskom polju te su zajedno sa Danijelom i njenom odličnom ekipom vježbali i plesali. Također su nam se pridružila i mališani iz grupe „Sovice“ vrtića Grabrik.

Bilo nam je jako zabavno i veselo u što se možete uvjeriti u videu.