Dani otvorenih vrata EU projekata u Karlovačkoj županiji 2021.

Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije i ove se godine uključila u obilježavanje Dana otvorenih vrata EU projekata, manifestaciju koju od 20. do 30.11.2021. redovito organizira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Cilj održavanja “Dana otvorenih vrata EU projekata” je što široj javnosti predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u svim područjima života.

Zbog epidemioloških mjera, Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije organizirala je snimanje televizijske emisije i u  suradnji s Trend televizijom organizirano snimanje tv debate, gdje je se govorilo o projektima koji se provode i pripremaju na području Karlovačke županije, te o njihovom doprinosu boljem životu građana i šire zajednice, krajnji cilj kohezijske politike Europske Unije.

U tv debati su sudjelovali županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković te zamjenik ravnatelja JURRA-e Krunoslav Kralj. Također, snimljeno je i više video materijala o nizu uspješno završenih projekata, od Pročiščivača otpadnih voda do Aquatike, kao i o projektima koji se provode ili su u pripremi/realizaciji kao što su  projekt Nikola Tesla poduzetnički centar, Regionalni centar kompetentnosti, te  projekt obnove kina Edison, obnove vrelovoda pa i strateški projekt budućnosti –  Geotermika. Također, govorilo se i o velikim državnim projektima koji će na ogulinskom i karlovačkom području građane dugoročno i sigurno zaštiti od poplava. Svoje viđenje o tome koliko je Karlovačka županija uspješna u povlačenju novca iz EU fondova u emisiji je dao i zastupnik u Europskom parlamentu Tomislav Sokol, koji je istaknuo kako Karlovačka županija izvrsno koristi europski novac i pritom realizira projekte koji su održivi i podižu kvalitetu života građana.

Poveznica na tv emisiju:
https://www.youtube.com/watch?v=-XQGkDc7OV8
Izvor: https://www.ra-kazup.hr/dani-otvorenih-vrata-eu-projekata/