Najava izvedbe predstave o cyberbullyingu „(DIS)LIKE“

Dana 9. prosinca 2021. godine u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu povodom predstave o cyberbullyingu pod nazivom (DIS)LIKE održana je konferencija za medije.

Predstavu su osmislili i izradili glumci Gradskog kazališta Zorin dom u Karlovcu, a namijenjena je učenicima i nastavnom osoblju te će tijekom prosinca ove godine biti predstavljena u osnovnim školama na području Karlovca i Duge Rese. Prva predstava planirana je za ponedjeljak 13. prosinca u OŠ “Vladimir Nazor” Duga Resa.
Predstava će biti realizirana uz potporu i suradnju Karlovačke županije s Gradskim kazalištem Zorin dom u Karlovcu i Policijskom upravom karlovačkom. Također su potporu provođenju ove aktivnosti dali i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Karlovac i Europe Direct centar Karlovac.
Sudjelovanjem u ovoj aktivnosti Policijska uprava karlovačka kroz preventivnu aktivnost sudjeluje u provođenju edukacije mladih na temu Sigurnost na internetu i društvenim mrežama, a radi podizanja svijesti društva i mladih o nasilju putem interneta i s ciljem smanjenja i suzbijanja takvog oblika nasilja.
Ideja za predstavu je došla da bi se na razumljiv način pokazalo djeci, ali i roditeljima, kako se sigurno ponašati na internetu. Ujedno je savjetovano da djeca ne stupaju u kontakt s nepoznatim osobama i da ne otvaraju nepoznate internetske stranice. Nadamo se kako će predstava polučiti dobar rezultat i da će osvijestiti djecu, kao i smanjiti mogućnost da postanu žrtve kaznenih djela.
Izvor:
https://karlovacka-policija.gov.hr/vijesti/najavljena-izvedba-predstave-o-cyberbullyngu-dis-like/33751