ODRŽANA ON-LINE INFORMATIVNA RADIONICA NA TEMU „VAUČERI ZA OBRAZOVANJE ZAPOSLENIH I NEZAPOSLENIH OSOBA“

Dana 04. listopada 2023. održana je on-line informativna radionica na temu: „Vaučeri za obrazovanje zaposlenih i nezaposlenih osoba“ u okviru obilježavanja Europske godine vještina, a u organizaciji Europe Direct Karlovac, Europe Direct Koprivničko-križevačke županije, Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije i PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

Na samom početku, voditeljica Europe Directa Koprivničko-križevačke županije, Marina Šandor Krznarić i voditeljica Europe Directa Karlovac, Martina Mikaš pozdravile su sve prisutne i zahvalile Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na aktivnom sudjelovanju na ovoj on-line radionici, kojoj je prisustvovalo 40- tak sudionika, predstavnika javnopravnih tijela, obrazovnih ustanova te privatnog i civilnog sektora.

Gospođa Irena Bačelić, načelnica Sektora za tržište rada u Upravi za tržište i zapošljavanje Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike prezentirala sustav vaučera za obrazovanje za zaposlene i nezaposlene osobe čija će provedba trajati do 2026. godine. Istaknula je kako su ovi vaučeri s naglaskom na zelene i digitalne vještine velika prilika za sve zaposlene i nezaposlene osobe s ciljem povećanje njihove kompetentnosti ali i konkurentnosti na tržištu rada. Vaučeri su ujedno prilika kako bi se uskladile stvarne potrebe na tržištu rada sa obrazovnim programima koje pružaju ustanove za obrazovanje odraslih.

Na samom kraju radionice uslijedila su pitanja i odgovori, a gospođa Bačelić pozvala je  sve zainteresirane da svoje upite vezane uz ovu temu pošalju na e-mail adrese: vaucer@mrosp.hrvaucer@hzz.hr.