ODRŽANA RADIONICA „ZAMKE ONLINE SHOPPINGA“

U suradnji s centrom Europe Direct Karlovac i Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, Europskim potrošačkom centrom Hrvatske, u četvrtak 6. travnja 2023. održana je radionica „Zamke online shoppinga“.

Tijekom radionice sudionike se informiralo o njihovim pravima te izazovima prilikom kupovine putem interneta, te mogućnostima u slučaju kada su njihova potrošačka prava ugrožena koje je predstavila Danijela Marković Krstić, voditeljica Europskog potrošačkog centra Hrvatska pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja. Također, prošle godine na snagu je stupio novi Zakon o zaštiti potrošača te su se tako mogli čuti njegovi noviteti s naglaskom na prava potrošača prilikom kupovine proizvoda i usluga putem interneta.

Kako bi se osigurala veća razina zaštite potrošačkih prava prilikom prekogranične kupovine te povećalo povjerenje potrošača u jedinstveno EU tržište, Europska komisija je osigurala niz učinkovitih alata koji će osigurati da se EU potrošači, pa tako i hrvatski potrošači, osjećaju sigurno prilikom prekogranične kupovine na području Europske unije.

Više o Europskom potrošačkom centru Hrvatske gdje možete potražiti pomoć i savjet, za sve potrošače u Europi možete pogledati klikom na: https://www.ecc-croatia.hr/