POZIV

Poziv na informativnu radionicu o uvođenju eura

Šest mjeseci dijeli nas od dana kada euro postaje službena valuta u Republici Hrvatskoj. Stoga, Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije u sklopu provedbe projekta EUROPE DIRECT Karlovac organiziraju informativnu radionicu o uvođenju euru u četvrtak, 14. srpnja 2022. godine u 11 sati u dvorani Udruženja obrtnika Grada Karlovca, Ulica Jurja Haulika 14. Planirano trajanje radionice je sat i pol.

Proces uvođenja nove valute zahtjeva prilagodbe i promjene, kako poslovnih procesa tako i pravovremeno osposobljavanje djelatnika za rad u novoj službenoj valuti. Izrazito je važno ne podcijeniti opseg aktivnosti i prilagodbe koje je potrebno poduzeti kako bi se svaki poslovni subjekt pravovremeno pripremio za poslovanje u novoj službenoj valuti. Stoga, na radionici će biti predstavljene glavne odrednice postupka uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj koje su sadržane u krovnom Zakonu o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj (NN 57/22), zatim što je to Etički kodeks i zašto bi se poslovni subjekti koji su u direktnom odnosu s potrošačem trebali priključiti toj inicijativi. Prezentirat će se najvažnije aktivnosti i potrebne zakonske prilagodbe u postupku uvođenja eura za gospodarstvenike i tijela javne vlasti. Također, ukratko će biti predstavljena iskustva iz drugih zemalja članica gdje je euro zajednička valuta.

Na radionici će sudjelovati predstavnici Ministarstva financija te Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja koji će odgovoriti na pitanja: Što uvođenje eura znači za poduzetnike (uključujući i obrte te OPG-ove), ali i regionalnu i lokalnu samoupravu?

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže na radionici u Dvorani Udruženja obrtnika Grada Karlovca, u Karlovcu na adresi Ulica Jurja Haulika 14. Zbog organizacijskih potreba, prijavu sudjelovanja je potrebno izvršiti putem prijavnog obrasca Radionica o uvođenju eura (google.com).