„Europa je i vaša šalica kave”: EUROPE DIRECT pokreće turneju za uključivanje građana uoči europskih izbora 2024.

EUROPE DIRECT mreža Europske komisije s uzbuđenjem najavljuje pokretanje Alpsko-jadranske Europe.Coffee turneje, inovativne inicijative čiji je cilj poticanje izravnog angažmana s građanima diljem Europe uoči nadolazećih europskih izbora.

 

U svijetu u kojem je učinkovita komunikacija ključna, EUROPE DIRECT prepoznaje važnost upoznavanja ljudi tamo gdje se nalaze – u srcu svojih zajednica, preko stimulativne šalice kave. Europe.Coffee, s ljubavlju nazvan Europa.Cafe, mobilni je kafić na kotačima, genijalno prerađeni Ape s elektromotorom i integriranim aparatom za kavu te ukrašen u bojama Europske unije. Prolazit će kroz užurbane ulice i živopisne trgove, pružajući opušteno okruženje za razgovore o Europi.

 

Na svakoj stanici Alpsko-jadranske Europa.Cafe turneje, koja uključuje sljedeće gradove, Karlovac (16. ožujka), Rijeku (17. ožujka), Trst (18. ožujka), Tolmezzo (19. ožujka) i Klagenfurt am Wörthersee (19. ožujka), tim EUROPE DIRECT-a bit će na raspolaganju kako bi se bavili svim vrstama pitanja o Europskoj uniji. Glavni cilj turneje je povezivanje s građanima, razumijevanje njihovih perspektiva o europskim pitanjima i poticanje promišljenog razgovora o predstojećim europskim izborima.

 

“Vjerujemo da je svaki građanin Europe ujedno i Europljanin i za nas je od ključne važnosti izravno surađivati s njima”, rekao je Marc Germeshausen iz EUROPE DIRECT Koruška. “Kroz Europe.Coffee turneju, cilj nam je stvoriti svijest i potaknuti razgovore o značaju europskog jedinstva i važnosti sudjelovanja u demokratskom procesu.”

 

Ova prva Alpsko-jadranska Europe.Coffe turneja, je ambiciozan pokušaj proširenja razgovora izvan granica i uključivanja susjednih zemalja u dijalog. Pod temom „Europa je i vaša šalica kave”, turneja nastoji promicati međukulturalno razumijevanje i informirati građane o predstojećim europskim izborima.

 

EUROPE DIRECT Karlovac poziva sve građane da nam se pridruže u Europa.Cafeu, u subotu, 16.03.2024. u 11:00 sati u Šetalištu dr. Franje Tuđmana (kod Glazbenog paviljona) te uživaju u šalici kave i podijele svoja razmišljanja o budućnosti Europe.

Zajedno skuhajmo svjetliju budućnost za Europu.