Europe direct Karlovac sudjelovao na Europskom tjednu mladih

Europski tjedan mladih prilika je da se razgovara o temama koje su mladima važne, predstave mogućnosti za potporu EU-a u području mladih i prenesu dosadašnja dobra iskustva. To je najveće europsko okupljanje za mlade i sektor mladih u Europi. Glavni su organizatori nacionalne agencije za Erasmus+ i Europske snage solidarnosti te mreža Eurodesk. Europski tjedan mladih 2021. održavat će se uglavnom na nacionalnoj razini i putem interneta. d 24. do 30. svibnja u cijeloj Europi održavaju se razna zanimljiva i inspirativna događanja na temu „Naša budućnost u našim rukama”. Budućnost gradimo danas, a vi ste oni koji postavljaju ciljeve i mogu potaknuti pozitivne promjene. Osim toga, ove godine pokreću se novi programi EU-a za mlade, za razdoblje od 2021. do 2027. Novi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti omogućuju vam da se više angažirate u društvu, doprinesete zelenim inicijativama, stječete digitalne vještine koje će vam trebati te budete uključiviji i otvoreniji prema raznolikosti.

Nastavno na Europski tjedan mladih, u organizaciji Kinokluba Karlovac u Karlovcu je također održan jedan takav događaj. Mladi su imali prilike gledati Europske filmove a predstavnica Europe direct Karlovac održala je predavanje na temu mogućnosti za mlade i programa koje nudi EU mladima.

Predavanje se održalo na Maloj sceni u petak 28.5. u 12:00 sati. Mladi su se upoznali s programima i postavljali pitanja o programima za mlade te im je na kraju predstavnica ED Karlovac uručila promomaterijale.